2015-12-10 Re:textile skalas upp

Miljönämnden beslutade om treårigt stöd för fortsättning, utveckling och utökning av projektet under namnet Re:textile.

Läs hela pressmeddelandetDu kan följa det nya projektet på http://retextile.se/

2015-09-15 Inspirationsdag Vägen mot slutna kretslopp för textilier

En inspirationsdag för dig som verkar inom det textila området och har intresse av hållbar textilhantering samt närliggande branscher. Hålls på Textile Fashion Center i Borås.

Mer info i regionkalender miljö

2015-06-29 Re-textile seminarium under Almedalsveckan 

Re:textile-projektet bygger upp cirkulär ekonomi inom textilbranschen. Se  Kristiana Jonäng, miljönämndens ordförande Västra Götalandsregionen, bli stylad med re-design av plagg från hennes egen garderob.
 Intervju med modestylist och designer Anna Lidstrom

2015-04-02 Utlysning! Re:textile söker företag före 30 april!

Re:textile söker företag och organisationer inom mode- och textilbranschen som ser affärspotentialen i redesign och vill vara med och förnya textilindustrin genom att utveckla cirkulära affärsmodeller. OBs sista ansökningsdag 30 april.

Re:textile utlysning

2015-01-29 Välkommen till Borås och 2 x textil hållbarhet, en upptakt för Re:Textile

Miljönämnden i Västra Götaland tror på utvecklingen och har beviljat medel för fortsatta insatser. Nu i regi av Science Park/Högskolan i Borås, i tillsammans med många av våra tidigare samarbetspartner och några nya. Vi ser fram mot en spännande utveckling!

Välkommen till 2 X textil hållbarhet, en heldag med upptakten för Re:Textile den 29 januari i Borås

2014-12-10 Miljönämnden beviljar medel för projektet Re:Textile

Miljönämnden i Västra Götaland tror på utvecklingen och har beviljat medel för att fortsätta. Nu under Science Park/Textilhögskolans regi

2014-12-05 Förstudie om uppbyggnad av industriellt/semiindustriellt flöde för recycling av kläder godkänd

Under hösten 2014 hadeTextilhögskolan i uppdrag att göra en studie som visar hur man kan industrialisera processen kring att insamlade textilier, främst kläder, åter kan bli en textil råvara för industriell/semiindustriell produktion. Det är en nyckelfråga att lösa för att kunna utveckla fler affärer. Här finns rapporten framme som visar stora möjligheter.

Rapport: Affärsmöjligheter för Re:design av kläder

2014-06-25 Summering av Studio Re:design

En summering av faserna och resultaten i projektet Studio Re:design som nu ska övergå i en annan form.

Studio Re:design 2012-->

2014-04-22 After work om hållbar design

För professionella beställare, arkitekter, produktutvecklare och andra intresserade av design & miljö! Se bifogad inbjudan och program, och titta in till designföretagen som var med.

Inbjudan till after work i Stockholm 22 april

www.offecct.se

www.aroundcollective.se

www.vgregion.se/hallbaraprodukter

2014-03-24 AROUND utställare på Västsveriges största inredningsmässa

För nionde året i rad denput Vårmässan - Västsveriges största nyhetsvisning av möbler och inredning ihop med olika 100 varumärken på Världskulturmuseet i Göteborg. AROUND collective - ett resultat av Studio Re:design som är katalysatorn för redesign i Västsverige - fanns på plats. Komplett information och om program och anmälan hos inputinteriör.se

2014-03-05 Event i Textile Fashion Center, Borås!

Studio Re:design, Inredia och Marketplace Borås bjöd in till en inspirerande mingelkväll kring hållbar textil, med live-musik från Pyramiden, pecha-kucha med spännande talare från branschen och lokalproducerad mat komponerad av The Company. 

2014-03-03 Pressrelease om AROUND - A Swedish Re-design Collective

Läs mer om AROUND och dess medlemmar i vårt pressrum

2014-02-28 Studio Re:design & AROUND i media

Under februari så har Studio Re:design och redesignkollektivet synts i flera media, bland annat i senaste numret av magasinet BRUNO där journalist Jelena Zetterström kartlägger arbetet med textil återvinning i Sverige. Tidningen finns att köpa på välsorterade Pressbyråer.

Designer Helle Robertson Forslund från varumärket Robert&Blad som är en del av redesignkollektivet AROUND medverkari två artiklar, den ena i Sydsvenskan som finns att läsa här: http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/designern-som-gor-nytt-av-insamlade-plagg/ och den andra i tidskriften ETC som finns här: http://malmo.etc.se/nyhet/skapar-modeller-aterbruk-av-klader .

Tobias Jansson, cirkulärekonom och föreläsare, har i sin blogg circulareconomy.se skrivit en artikel om projektet, läs mer om vårt spänannde arbete och se bilder från vår process på http://circulareconomy.se/redesign-hojer-vardet/

2014-02-14 Utställning i Röda Korsets pop up-butik på Arlanda

I samband med Stockholm Design Week så ställer Studio Re:design och AROUND ut produkter och prototyper i Röda Korsets pop up-butik på Arlanda! Läs mer om utställningen i vårt pressrum 

2014-02-03 Invigning av utställningen Install Hope på Göteborg - Landvetter flygplats

Studio Re:design är en del av utställningen Install Hope som invigs 2014-02-03 på Landvetter flygplats för att sedan flytta till Nordstan och sedan vidare ut i världen. Om Studio Re:designs medverkan i Install HopeLäs mer om om initiativet Install Hope  

2014-02-03 Pressrelease om Studio Re:designs fortsatta arbete

Läs pressreleasen om det fortsatta arbetet här  

2014-01-24 Artikel i Göteborgs-Posten!

Läs hela artikeln i GP om det fortsatta arbetet i Studio Re:design 

2013-09-03 Start Studio Re:design Etapp 2!

Under tre dagar så träffades projektgruppen för att sätta igång arbetet med Etapp 2 med Röda Korsets insamlade textil som råvara till nya produkter. Sex stycken designföretag bollade idéer tillsammans med den nya projektgruppen bestående av projektledare, affärsutvecklare, designansvarig och projektansvarig.

Bilder från dessa dagar kan ses på Instagram @studioredesign! Klicka på länken till sidan om Etapp 2 för att läsa mer om vårt arbete!

Till Etapp 2: Insamlad textil 

2013-06-18 Spännande jobb på Studio Re:design

Inför Studio Re:designs fortsättning hösten 2014 hade vi två väldigt roliga jobberbjudanden ute. Vi sökte ny projektledare och ny affärsutvecklare för vårt samarbete med Röda Korset. Sista ansökningsdag var 18 juni 2013.

Studio Re:design jobbannons juni 2013 

2013-03-01 Mycket mediaintresse för resultaten i Studio Re:design Etapp 1

Medias bevakning kring Studio Re:design Etapp 1 har varit glädjande intensiv! Både stora artiklar och små notiser har skrivits i tidningar och på bloggar och webben. Här ser du ett axplock av nyhetsinslagen:

Fastighet och bostadsrättInred hemmaNaturskyddsföreningenAssociation for Design and Advertising, ADALista på artiklar och länkar om Studio Re:design

2013-02-27 Studio Re:design - Öppet Hus i Borås

Onsdag 27 februari 2013 hade vi Öppet Hus och visning av våra nyskapande prototyper. Ett 60-tal intressenter och andra engagerade minglade i våra lokaler på Skaraborgsvägen 35E i Borås. Redan har nya nätverk och samarbeten bildats mellan företagen. 

Se prototyperna på sidan "Re:design" 

2013-02-24 Visning på Galleri KG52 i Stockholm

Vi visade våra prototyper på Galleri KG52 på Kammakargatan 52 i Stockholm 21-23 februari 2013. Vi hade många besökare från fackpress, studenter med flera intresserade. 

2013-02-10 Succé för Studio Re:design på Möbelmässan!

På Stockholm Furniture & Light Fair - världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och ljusdesign - visades ett urval av de cirka femtio prototyper som Studio Re:design producerat sedan starten 2012. De nya prototyperna och det kreativa sättet att skapa affärsmöjligheter inom överskott ligger helt rätt i tiden. Mängder av intresserade företag och media - nationella och internationella - lockades till Studio Re:designs monter på mässan.

Våra nyheter på Mynewsdesk och vårt arbete på Instagram:

.Till pressrummetInstagram: @studioredesign

uiqt|wB&pmvzqs5{|ijmzoHxzmkq{w5{mpmvzqs5{|ijmzoHxzmkq{w5{m