Ulrika Bergvall


Namn: Ulrika Bergvall.

Yrke: Affärsutvecklare.

Favoritmaterial: ”Det är kontroversiellt, men – bomull”.

Bästa exempel på återbruk: Återvunnen polyester av bland annat PET flaskor.

Vem är du?

”Jag är utbildad på Textilhögskolan i Borås och har 20-årig erfarenhet från textilbranschen i diverse olika positioner, inom både små- och stora bolag samt offentlig verksamhet. I mitt bagage har jag även med etablering och utveckling av bemanningsföretaget Uniflex AB i Sjuhärad. Som person är jag ideellt engagerad i föreningslivet, idrott och skola, och har alltid känt ett stort socialt ansvar och miljömedvetenhet. Det är viktigt för mig med hållbarhet och en positiv samhällsutveckling och jag vill medverka i det som är meningsfullt och gör skillnad.”

Vilken aspekt av Re:design Textile brinner du för?

”Helhetsperspektivet – att dels få möjlighet och jobba tillsammans med ett kvalificerat team starkt fokuserat på textil hållbarhet, använda spektret av kunskap inom textil, CSR och verksamhetsutveckling samt verka för att Västra Götalands guldgruva av textilföretag får med sig kunskap i att tänka nytt kring spillmaterial”.

Vad hoppas du att projektet uppnår?

”Jag hoppas projektet kan bidra med nya, unika kommersiella produkter, samverkan mellan olika aktörer i branschen samt ökad sysselsättningsgrad inom Västra Götaland. Drömscenariot är att projektets prototyper bidrar med en nystart, alternativt utveckling, av befintlig lokal konfektionsproduktion idag, vilket i de bästa av världar tar projektet över regiongränsen och till hela nationen Sverige. Det vore helt fantastiskt!”.

uiqt|wB&pmvzqs5{|ijmzoHxzmkq{w5{mpmvzqs5{|ijmzoHxzmkq{w5{m