Dalslandsresan

Följ med på en trevlig resa i ett av Sveriges minsta landskap – Dalsland – en Landskapskurs i ”Läs & Res”. Vi bjuder på en intressant och spännande resa med upplevelser fylld av historia, kulturella sevärdheter och kulinariska begivenheter.

Dalslands folkhögskola

Resan erbjuder ett rikt innehåll med guldkorn från hela det dalsländska landskapet – ett litet men naggande gott landskap. Ni kommer bl.a. att få se den vackra herrgården Baldersnäs, en båtresa på Dalslands kanal – världsunik vattenväg – inklusive slussning vid akvedukten i Håverud, Skålleruds vackra och intressanta kyrka, konstnärscentrat Not Quite, m.fl. sevärda besöksmål.

Baldersnäs herrgård

Allt detta och lägg därtill ett landskap fyllt av god mat med råvaror från närproducerade leverantörer, ett matäventyr som Ni sent kommer att glömma. Under våra dagar följer en lokalguide Er och berikar resan och fyller på med upplevelser och intressanta berättelser om platser och händelser som Ni kommer att få vara med om. Om gruppen har speciella önskemål, så skräddarsyr vi givetvis resan efter Era personliga önskemål.

Vårt boende och utgångspunkt för dagarna är Dalslands folkhögskola i Färgelanda, mitt i landskapet, och blir ett perfekt centrum för våra utflykter. Många är de grupper som besökt oss under åren och de har funnit Dalslandsresan som mycket givande. Oftast brukar grupperna läsa om landskapet i en studiecirkel innan de kommer hit, vilket rekommenderas då det höjer värdet av resan.

Observara att resan enbart är öppen för grupper att anmäla sig till. 

Vill Du veta mer, kontakta Bertil Jonshamre telefon 0736 44 65 31.

Utflykt Dalslands folkhögskola

Kontakt

Dalslands folkhögskola
Folkhögskolevägen 6
458 30 Färgelanda
0528-758 80 (exp.)
0528-758 81 (fax)
 

Lehna Ljung
Husmor/Internatföreståndare
070-248 72 57
  

uiqt|wBlit{tivl{5nwtspwo{swtiH%vozmoqwv5{mlit{tivl{5nwtspwo{swtiH%vozmoqwv5{muiqt|wBtmpvi5tr}voH%vozmoqwv5{mtmpvi5tr}voH%vozmoqwv5{muiqt|wBrwvi{5siz{viH%vozmoqwv5{mrwvi{5siz{viH%vozmoqwv5{muiqt|wBrwpiv5twnozmvH%vozmoqwv5{mrwpiv5twnozmvH%vozmoqwv5{muiqt|wBlit{tivl{5nwtspwo{swtiH%vozmoqwv5{mlit{tivl{5nwtspwo{swtiH%vozmoqwv5{muiqt|wBlit{tivl{5nwtspwo{swtiH%vozmoqwv5{mlit{tivl{5nwtspwo{swtiH%vozmoqwv5{m