Kost & Logi

Gråbo på Dalslands folkhögskola

Skolan har tre internat för kursdeltagare: Gråbo, Lillebo och Nybo, som alla finns på skolområdet. 

Internatföreståndare Lehna och hennes personal hjälper dig gärna tillrätta. Du kan också vända dig till skolans vaktmästare om du vill få hjälp med något i lokalerna eller om det är något som inte fungerar.

Toalett och dusch i alla rum

På internaten har varje kursdeltagare ett eget möblerat rum och skolan tillhandahåller sängkläder och handdukar. Numera är alla rum även utrustade med toalett och dusch. I varje internathus finns fullt utrustade kök där du har möjlighet att laga din egen mat. Det finns också ett samlingsrum med TV.

För funktionshindrade

För deltagare med omfattande funktionshinder kan vi erbjuda boende i Nybo. Här finns anpassade rum med plats för rullstol samt  i några rum även taklift. Där finns även ett assistentrum att tillgå.

Övriga lokaler

Skolan har ett samlingsrum med scen. Där finns vissa faktaböcker, skönlitteratur, ett antal tidskrifter samt dagstidningar. Ett par minuters promenad från skolan finns ett mycket modernt bibliotek som tillgodoser alla dina behov av litteratur, kultur och media. Internetuppkoppling finns trådlöst på skolans område.

Mat

Alla kursdeltagare som bor på någon av internaten serveras frukost, lunch och kvällsmat i skolans matsal, så länge det inte är planerat måltid på annan plats. Skolan är känd för sin goda, hemlagade mat. Kontakta husmor/internatföreståendare Lehna för särskilda önskemål om t.ex. specialkost. Vi löser det mesta.

Kontakt

Dalslands folkhögskola
Folkhögskolevägen 6
458 30 Färgelanda
0528-758 80 (exp.)
0528-758 81 (fax)
 

Lehna Ljung
Husmor/Internatföreståndare
070-248 72 57
  

uiqt|wBlit{tivl{5nwtspwo{swtiH%vozmoqwv5{mlit{tivl{5nwtspwo{swtiH%vozmoqwv5{muiqt|wBtmpvi5tr}voH%vozmoqwv5{mtmpvi5tr}voH%vozmoqwv5{muiqt|wBrwvi{5siz{viH%vozmoqwv5{mrwvi{5siz{viH%vozmoqwv5{muiqt|wBrwpiv5twnozmvH%vozmoqwv5{mrwpiv5twnozmvH%vozmoqwv5{muiqt|wBlit{tivl{5nwtspwo{swtiH%vozmoqwv5{mlit{tivl{5nwtspwo{swtiH%vozmoqwv5{muiqt|wBlit{tivl{5nwtspwo{swtiH%vozmoqwv5{mlit{tivl{5nwtspwo{swtiH%vozmoqwv5{m