Välkommen till Västarvet!

Vi gör historien levande med spännande museer, besöksmål och utställningar. Som regional resurs har vi fokus på kulturmiljö, naturvård, arkeologi, konservering och slöjd. Genom kunskap, utveckling och samverkan skapar vi tillsammans ett hållbart samhälle.

Adress

Västarvet
Vänerparken 13, 462 35 Vänersborg
Tfn: 010-441 42 00
E-post: vastarvet@vgregion.se

Kontakt och personal

Klicka här för att komma till kontakt- och personalsida för samtliga anställda i Västarvet.

Söker du jobb?

Klicka på länken för att komma till vår sida om att arbeta i Västarvet

Logotyp

Här hittar du Västarvets logotyp. Vi ser helst att du använder den i svart eller negativ (vit) version. 
Klicka här för att komma till logotyparkivet. 

Länkar till Västarvets verksamheter

Västarvet är en regional förvaltning och Sveriges största förvaltning för natur- och kulturarv. Genom förebyggande och konsultativa insatser med fokus på kulturmiljö, naturvård, arkeologi, konservering och slöjd bevarar vi natur- och kulturarvet - men bedriver också ett framtidsinriktat utvecklingsarbete i hela Västra Götaland.

Västarvet driver verksamheten på Göteborgs Naturhistoriska museum, Lödöse museum, Forsviks Bruk, Slöjd & Byggnadsvård, Vänersborgs museum och Vitlycke museum. Vi arbetar tillsammans med Swedish Welcome för att utveckla våra besöksmål. 
Läs gärna mer om vårt arbete med att certifiera våra besöksmål här

Västarvet bedriver regional konsult- och konsulentverksamhet inom områdena arkeologi, byggnadsvård, kulturmiljö, naturmiljö, konservering, slöjd och utställningar & pedagogik samt utveckling & projektstöd. Klicka på länken för att komma till Västarvets regionala tjänster.

Klicka på respektive museum eller verksamhet i högerspalten för att komma direkt till den hemsida du är intresserad av.

Västarvets organisation

Västarvets politiska uppdrag
Här hittar du beslutet om Kulturnämndens långsiktiga uppdrag till Västarvet 2015-2017. Klicka på länken för att komma till våra politiska uppdrag (pdf).

Västarvets politiska styrelse
Här hittar du samtliga ledamöter i Västarvets politiska styrelse. Klicka på länken för att komma till den politiska styrelsen.

Här når du Västarvets politiska handlingar.

Söker du jobb eller praktikplats?
Vänligen kontakta 

Marie Malmström, 010-441 02 78, marie.malmstrom[at]vgregion.se

 

Här söker du bland lediga jobb inom Västra Götalandsregionen. Klicka på länken för att komma till lediga jobb inom regionen.

Mer information om Västra Götalandsregionens kulturverksamhet hittar du här. Klicka på länken för att komma till Kultur på vgregion.se.