Välkommen till Bohusläns museum

Bohusläns museum i Uddevalla är ett av landets mest besökta regionala museer.
Hit kommer 300 000 besökare varje år. Upptäck museet du också. Vi har fri entré.

Så här når du oss

Besöksadress:
Museigatan 1, Uddevalla
Postadress:
Box 403, 451 19 Uddevalla
Telefon:0522-65 65 00 (växel)
Fax: 0522-65 65 05
bohuslansmuseum@vgregion.se

Vi byter fakturaadress

Från 1 januari 2016:
Bohusläns museum 
Box 403
451 19 UDDEVALLA
organisationsnummer: 95 85 00-1762

Öppettider

Utställningar, reception och butik:
måndag 10  – 16
tisdag – torsdag 10  – 20
fredag –  söndag 10  –16

Restaurang och café:
måndag 10-16 
tisdag-torsdag 10-19.30
fredag-söndag 10-16

Fri entré

 

Planskiss

Ladda ner planskiss över museet (pdf)

Söker du jobb?

Lediga jobb

Mer om Bohusläns museum

Det här är Bohusläns museum

Bohusläns museum är ett levande kulturcentrum med ett stort programutbud. Föreläsningar, musikaftnar, temadagar och spännande utställningar ger dig många anledningar till återbesök.

Du hittar museet vid Bäveåns kaj i Uddevalla. På entréplanet visas tillfälliga utställningar och här finns också Konsthallen för samtidskonst och en Båthall med både allmogebåtar och fritidsbåtar. På det övre planet kan du ta del av våra basutställningar:

Kustland

I utställningen Kustland ges glimtar av människors strävanden på den bohuslänska kusten, då och nu. En utställning om oro och sorg, kärlek och stolthet, skam och frihet. Berättelsen är bohuslänsk men vi kan alla känna igen oss.

Gränsland

Utställningen Gränsland berättar om Bohuslän i skärningspunkten mellan Sverige, Norge och Danmark.  Krig och intriger, handel och smuggling, arbete och kärlek beskrivs utifrån olika människoöden. I utställningen möter vi också resandefolket, från gränstrakterna mellan Bohuslän och Norge. Vad betyder egentligen ordet gräns?

Uddevallautställningen

I Kôrpehôla - Uddevalla genom tiderna får du följa staden från stenåldersboplats till dagens handelscentrum. 

Bohushallen

Bohushallen är ett möte mellan natur och konst. Ta del av utställningen och koppla av i en vilstol av Bohusgranit.

Johnsonhallen

I Johnsonhallen visas europeisk konst av hög klass; från flamländskt och holländskt 1600-talsmåleri till berömda svenska målare som Carl Fredrik Hill, Anders Zorn, Bruno Liljefors, Ernst Josephson m.fl.

Konsthallen

I Konsthallen visas spännande svensk och internationell samtidskonst med särskild tonvikt på västsvensk konst och en yngre konstnärsgeneration.

Det händer alltid något på Bohusläns museum

Varje år visas 10-20 tidsbegränsade utställningar. Aktiviteterna är många, vi har ca 400 programpunkter om året. För de leksugna finns Lekrummet där du kan gå ombord på Bohusläns mest "svängda" ångare.

Behöver du hjälp med presenter?

Det är en ögonfröjd att besöka vår butik, här finner du ett handplockat sortiment av konsthantverk och svensk design. Här finns även ett stort urval av böcker för alla åldrar. Vi erbjuder smaker som hämtat inspiration från Uddevalla och Bohuslän i te och praliner, sylt, saft och honung.

När benen känns trötta

Slå dig ner på Kajkanten restaurang och kafé. Här serveras kravodlad mat tillagad av råvaror från lokala producenter; traditionell husmanskost, salladsbuffé och hembakt dopp till kaffet. Eller varför inte prova landskapsspecialiteten äggost!