Stickpaket Vildäpplet kofta/jumper

Bohusläns museum har glädjen att kunna erbjuda ett antal stickpaket med mönster och modeller ur Bohus Sticknings rika produktion.

Kofta/jumper, stickpaket, S-XL.
Design: Kerstin Olson, 1958.

För beställning kontakta

 

Prislista

Prislista stickpaket

Aktuellt sortiment

Stickpaket

Stickpaketen

Mönstren och garnerna är framtagna i samarbete med Solveig Gustafsson, firma Solsilke och grundar sig på noggranna studier av originalplagg i museets samlingar.

I de originalmönster, "Arbetsbeskrivning" med tillhörande färgdiagram som stickerskorna använde, angavs bystmått, längd och axelbredd endast schematiskt. Det gällde att mer få centimetrar än antalet maskor att stämma. I kombination med de många gånger komplicerade mönstren krävdes stor kunskap. Mycket lämnades åt stickerskan att själv lösa.

Vi har valt att göra arbetsbeskrivningarna mer detaljerade, allt för att underlätta för dagens stickerska. Stickpaketets modeller är också något omarbetade och framför allt ledigare. Ett Bohus Sticknings-mönster kom ofta att användas till flera olika plagg, t ex både kofta eller tröja med matchande vantar och mössa. Mönstret kunde också varieras i flera olika färgställningar. Denna variation återspeglas också i den nyframtagna kollektionen. Plaggen stickas med stickor 2.5 i ett tvåtrådigt danskt finullsgarn eller 50 % angora och 50 % merinoull, som infärgats för hand av Pernille Silfverberg. Varje stickpaket innehåller storlek S-XL.

Bohusläns museums ambition är att skapa möjlighet för den som vill att själv sticka och bära ett Bohus Sticknings-plagg så likt originalet som möjligt. Mönstren säljs endast genom Bohusläns museum och av Bohusläns museum godkända försäljningsställen.

För beställning kontakta: