Anpassa webbplatsen

Hos webbplatsens systemförvaltare i Västra Götalandsregionen pågår en utredning för att göra webbplatserna möjliga att anpassa för besökare med funktionsnedsättningar. Det är ännu oklart när funktioner för anpassning är färdigt att ta i drift. I avvaktan på detta finns redan nu vissa möjligheter för besökaren att ändra inställningar i den egna datorn för att ändra textstorlek på webbplatsen. 

  1. Klicka på Visa i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj länken Textstorlek och därefter önskad storlek på texten i den undermeny som visas. Beroende på val av storlek förstoras eller förminskas texten på webbplatsens sidor.

 

Det går också att anpassa textstorleken i dokument i s.k. pdf-format genom att:

  1. Öppna dokumentet.
  2. Klicka på förstorings- (+) eller förminskningsverktyget (-) i Adobe readers verktygsfält, som är synligt ovanför det öppnade dokumentet.
  3. Klicka med musen i det öppnade dokumentet tills önskad textstorlek visas.

Det är också möjligt att med hjälp av zoomverktyget i Adobe readers verktygsfält öka eller minska textstorleken. Detta görs med hjälp av de tillgängliga alternativen i den procentuella skala, som finns inbyggd i programvaran.

 

Åter till Användarinformation>>


Utskriftsversion Utskriftsversion

uiqt|wBzmsw5{r}pizilH%vozmoqwv5{mzmsw5{r}pizilH%vozmoqwv5{muiqt|wBviz%vizl{{iu%vmzsiv5qvnwH%vozmoqwv5{mviz%vizl{{iu%vmzsiv5qvnwH%vozmoqwv5{m