Se trailern för "Till det som är vackert"

[2010-09-14 13:20]

Till det som är vackert är Lisa Langseths debut-långfilm.
Filmen har premiär 22 oktober.

Läs mer om Till det som är vackert

Babak Najafi långfilmsdebuterade med Sebbe

 

Film i Västs samproduktion Sebbe har chansen att vinna European Film Award

[2010-09-14 11:30]

Av totalt 45 utvalda europeiska filmer har Film i Väst tre filmer som har chans att nomineras till European Film Awards (EFA) stora europeiska pris.

Läs mer

 

Film i Väst granskas i Uppdrag Granskning Kultur

[2010-09-09 15:00]

Uppdrag Granskning Kultur har gjort ett reportage om Film i Väst. Programmets utgångspunkt är hur Film i Väst använder de medel man får från Västra Götalandsregionen och ett antal kommuner.

Läs mer

 

Trumslagare, debutant, bankrånare och knarkhandlare  vid filmfestivalen i Pusan

[2010-09-08 13:00]

Film i Väst har tre svenska långfilmer och en kortfilm på programmet när den femtonde upplagan av filmfestivalen i Pusan, Sydkorea, startar.

Läs mer om Film i Västs bidrag i Pusan

 

Människor i solenGardells "Människor i solen" blir film i vackert väder i Strömstad

[2010-09-03 12:15]

Filmteamet har kommit halvvägs med inspelningen av långfilmsversionen av Jonas Gardells pjäs ”Människor i solen”.Gardell skrev ursprungligen pjäsen med legendaren Sif Ruud för ögonen. Det var också hon som gjorde rollen som fru Sörensson på scen.

I filmversionen som regisseras av norske Per-Olav Sørensen är det en annan legendar, danska Ghita Nørby som gör rollen som fru Sörensson.

Läs mer om Människor i solen 

Omriggning. Under tiden som teamet riggar om för nästa scen mäter Jon Øigarden och Kjersti Holmen sin styrka under ivrigt betraktande av Ghita Nørby, Ane Dahl Torp och Ingar Helge Gimle. 

 

 Apflickorna - inspelat i ridhus, radhus och badhus

[2010-09-02 13:15]

Efter drygt sex veckor är inspelningen av Apflickorna, i regi av långfilmsdebutanten Lisa Aschan, just klar. Apflickorna är sista filmen ut i satsningen Rookiefilm, där nya talanger med egna uttryck och nya filmskapande idéer lyfts fram.

Läs mer om Apflickorna 

 

Inspelningen av Happy End går mot ett lyckligt slut
[2010-08-30 11:45]

Ann Petrén och Malin Buska gör två av huvurollerna i Björn Runges nya film Happy End.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ann Petrén och Malin Buska gör två av huvurollerna i Björn Runges nya film Happy End.

Om Björn Runges hyllade film Om jag vänder mig om (2003) handlade om brustna relationer är hans nya film Happy End en berättelse om hur människor flätas samman.

Just nu är filmteamet klart med de sista av inspelningarna av Happy End. Manuset, skrivet av den danske succéförfattaren Kim Fupz Aakeson, kräver en hel del av skådespelarna.

Läs mer

Metropia tävlar om Nordiska Rådets filmpris
[2010-08-25 10:12]
Film i Västs samproduktion METROPIA är Sveriges kandidat till Nordiska rådets filmpris 2010. En jury i varje nordiskt land har nominerat en film och Sveriges bidrag är METROPIA av Tarik Saleh.
Läs mer


Festivalrekord för Film i Väst i Toronto
[2010-08-24 12:25]

Aldrig tidigare har Film i Väst haft fem filmer i officiella sektioner i samma filmfestival. Vid filmfestivalen i Toronto har Film i Väst med två svenska och tre internationella samproduktioner.

Läs mer

Kanonrecensioner för Snabba Cash i Danmark
[2010-08-23 15:40]

Film i Västs samproduktion, Snabba Cash av Daniél Espinosa har mötts av kanonrecensioner i Danmark inför den danska premiären. I Sverige har filmen setts av mer än 600 000 biobesökare och får man tro recensionerna i Danmark kommer publiktillströmningen bli minst lika stor i vårt grannland.

Läs mer

 

Under inspelning banner

För fjärde gången är Lars von Trier i Trollhättan för att förverkliga en av sina filmer. Och än en gång har han fått med sig några riktigt stora internationella stjärnor, som Kiefer Sutherland, Kirsten Dunst, Udo Kier, Charlotte Rampling, Stellan Skarsgård och Alexander Skarsgård.

Läs mer

Stjärnorna på plats för att spela in Melancholia

[2010-07-27 13:50]

Kiefer Sutherland, Lars von Trier, Kirsten Dunst och Charlotte Gainsburg är alla på plats i Trollhättan för att spela in von Triers nya film Melancholia.

Kiefer Sutherland, Lars von Trier, Kirsten Dunst och Charlotte Gainsburg är alla på plats i Trollhättan för att spela in von Triers nya film Melancholia.Under inspelning banner

Idyllen finns kvar. Det böljande landskapet, husen, kyrkorna, de vida åkrarna och fälten. – Det är otroligt, det är som om tiden har stått stilla, säger en lyrisk Colin Nutley som är mycket nöjd hittills med de pågående inspelningarna av Änglagård 3 i trakterna kring Ulricehamn.

Läs mer

Änglagård igen – 15 år senare

[2010-07-10 08:20]

Änglagård 3

Skådespelerskan Ing-Marie Carlsson och regissören Colin Nutley under inspelningen av Änglagård 3Under inspelning banner

Gardesanna är namnet på en badplats i Vänersborg. Vanligtvis en stilla plats en fredag förmiddag innan badsäsongen kommit igång på allvar. Nu invaderades den häromdagen av 80 spritt språngandes nakna statister och ett helt filmteam.
Inspelningen av långfilmen Teori och Praxis har just avslutats.

Läs mer

Naken sanning i ny norsk långfilm som spelas in i Trollywood

[2010-06-18 15:20]

Teori och praxis

Teori och Praxis är lika delar komedi och drama. Handlingen utspelar sig i en norsk förort under ett år mellan 1978-1979. 

Sju av tio mest sedda var Film i Väst-filmer

[2010-06-17 08:30]

Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Sommaren med Göran är alla Film i Västs samproduktioner. De har även gemensamt att de ligger i topp över mest sedda filmer 2009. Sju av de tio topp-platserna på listan innehas av Film i Väst.

Läs mer


 

Under inspelning banner

-Jag har inte sett ett enda av de tidigare filmerna med Åsa-Nisse, hävdar Kjell Bergqvist som spelar Åsa-Nisse i den tjugoförsta Åsa-Nisse-filmen. Nja, det hände kanske när jag var liten kille att det var någon regnfilm någongång som jag tittade på.

Läs mer

Komikereliten flockas i årets komedi - den 21:a Åsa-Nissefilmen

[2010-05-26 16:55]

Inspelning av Åsa-Nisse.

Profiler. Michael Segerström som Klabbarparn och Kjell Bergkvist spelar Åsa-Nisse i den nya Åsa-Nisse 21 som arbetsnamnet lyder.

Under inspelning banner

Det är slutet av våren. Industriområdet i utkanten av Göteborg visar upp sin sämsta sida med kallt gråmulet väder, med regnet hängande strax ovanför huvudet. Ett litet team från inspelningen av Ruben Östlunds inspelning av Play är på plats...

Läs mer

Ungdomar i fokus i Ruben Östlunds nya film

[2010-05-24 16:55]

Play - ny film av Ruben Östlund

Play - ny film av Ruben Östlund.

Priser i Cannes till Sound of Noise och Berik

[2010-05-21 11.30]

Olivier Guerpillon

Film i Västs samproduktioner, den svensk långfilmen Sound of Noise och den danska kortfilmen Berik har fått pris vid filmfestivalen i Cannes.  Sound of Noise av Ola Simonsson och Johannes Stjärne Nilsson prisas i Kritikerveckan och har utsetts till bästa film i klassen OFAJ (Very) Young Critic Award och dessutom fick man priset ”Guldspåret” (Rails d’Or).

Och i Kritikerveckans kortfilmsklass tilldelas Berik av Joseph Borgman priset för bästa kortfilm.

Läs mer

Olivier Guerpillon är producent för Sound of Noise.

 

Nytt från Cannes - Peter Magnusson tillbaka med ny film

[2010-05-16 21.30]

Filmfestivalen i Cannes 2010

Filmfestivalen i Cannes 2010.

Det är åter dags för Cannesfestival. Filmstjärnorna avlöser varandra på röda mattan och gatorna i Cannes fylls av turister och fotografer som alla hoppas på en skymt av celebriteterna. Inför hela den hitflugna svenska pressen kunde även Film i Väst under söndagen presentera några av 2010 och 2011 års nyheter. Bland många andra nyheter är Peter Magnusson tillbaka med en ny komedi.
Läs mer

Under inspelning banner

Det är slutet av april 2010 och efter några veckor i Trollhättan är teamet som spelar in långfilmen Cornelis idag i Göteborg där man ska ha en dag i studion där programmet Cornelis, som gick på TV 1970, ska återskapas. Ett tiotal musiker riggar upp och stämmer upp instrumenten.

Läs mer

Cornelis i tv-studion igen i ny film om musiklegenden

[2010-04-30 17:20]

Inspelning av Cornelis, ny långfilm av Amir Chamdin.

Inspelning av Cornelis, ny långfilm av Amir Chamdin.

Svenska långfilmen Sound of Noise och danska kortfilmen Berik till Cannes

[2010-04-20 09:00] Uppdaterad [2010-04-21 15:25]

Sound of Noise

Six Drummers; Anders Vestergård, Johannes Björk, Fredrik Myhr,
Sanna Persson Halapi, Magnus Börjeson, Marcus Haraldson
in Sound of Noise. Regi av Johannes Stjärne Nilsson och Ola Simonsson
Foto: Nils Bergendal

Filmfestivalen i Cannes hålls mellan 12 maj och 23 maj och nu står det klart att Film i Västs samproduktion, den svenska långfilmen SOUND OF NOISE av Ola Simonsson och Johannes Stjärne Nilsson kvalificerat sig till kritikerveckan – Semaine de la Critique. Även den danska samproduktionen BERIK tävlar i kritikerveckan.

 
Läs mer

Warner gör Snabba Cash med Zac Efron i huvudrollen

[2010-04-15 10:30]

Nu är det klart att det blir Warner Bros. som får remakerättigheterna till Snabba Cash, med Zac Efron i rollen som JW.
Producerar för Warner Bros. kommer Charles Roven (The Dark Knight, Batman Begins, Twelve Monkeys, Three Kings) att göra tillsammans med den svenska versionens producent, Tre Vänners Fredrik Wikström och Michael Hjort.

Läs mer

Tussilago i stor dokumentärfilmfestival

[2010-04-14 11:50]

Tussilago Tussilago av Jonas Odell är uttagen till tävlan i den mycket meriterande festivalen Hot Docs i kanadensiska Toronto. Festivalen pågår från 29 april till 9 maj.

Läs mer


Inspelningsstart för filmen om Cornelis Vreeswijk

[2010-04-14 11:00]

Hans-Erik Dyvik HusbyIdag startar inspelningen av Film i Västs samproduktion CORNELIS - filmen om Cornelis Vreeswijks liv med Hans-Erik Dyvik Husby, alias Hank von Helvete, i huvudrollen.  Filmen spelas in i Trollhättan, Göteborg och Stockholm. Inspelningen pågår mellan 14 april – 9 juni. För filmmusiken svarar Conelis Vreeswijks son, Jack Vreeswijk.

Läs mer

 Den norske skådespelaren och sångaren Hans-Erik Dyvik Husby gör rollen som Cornelis Vreeswijk.
 

Under inspelning banner

Marianne Fredrikssons succéroman blir nu film när produktionsbolaget GötaFilm har dragit igång inspelningarna. En dryg vecka av de tio veckornas inspelning av Simon och Ekarna sker i Film i Västs studio i Trollhättan. 

Läs mer

Simon och Ekarna under inspelning

[2010-04-06 14:30]

Bill Skarsgård

Bill Skarsgård spelar rollen som Simon i Marianne Fredriksssons storfilm Simon och Ekarna.

Vem blöder? och Tussilago till tung animationsfestival

[2010-04-06 12:30]

Vem blöder, som är en av flera animerade barn-kortfilmer baserade på Stina Wirséns barnböcker, är tillsammans med den animerade Tussilago, som handlar om den planerade kidnappningen av Anna-Greta Leijon, utvalda till den prestigefulla animationsfestivalen i franska Annecy.

Läs mer om produktionen av filmerna
 

Hela Millenniumtrilogin på bio i USA

[2010-03-26 10:45]

Det är nu klart att hela Millenniumtrilogin kommer att visas på bio i USA. Män som hatar kvinnor hade amerikansk premiär i fredags (19e mars) och spelade in runt 340 000 dollar i biljettintäkter under den första helgen. Det motsvarar runt 30 000 besökare, vilket är en stark öppning för en utländsk film.

Läs mer
 

Inspelningsstart för Simon & Ekarna

[2010-03-16 11:35]

Nu har inspelningen av Film i Väst samproduktion, Lisa Ohlins storfilm Simon & Ekarna startat. Filmen är baserad på Marianne Fredrikssons hyllade roman med samma namn. Inspelningen sker i Göteborg, Trollhättan, Orust, Uddevalla, Berlin och Hamburg. I huvudrollerna ser vi bl a Helen Sjöholm och Bill Skarsgård. Simon & Ekarna beräknas få Sverigepremiär på bio över hela landet under våren 2011. GötaFilm och Christer Nilsson producerar filmen.

Läs mer
 

New York nästa för Film i Västs samproduktioner Metropia och The Killer Inside Me

[2010-03-16 11:35] UPPDATERAD

Film i Västs samproduktioner Metropia och The Killer Inside Me är uttagna för tävlan vid den prestigefulla Tribeca Film Festival i New York. 

Läs mer

Fina recensioner för Sebbe - succéfilmen från Berlinfestivalen möter nu Sveriges biobesökare

[2010-03-12 10:15]

DN, SVD och Expressen hyllar Babak Najafis långfilmsdebut och imponeras av huvudrollsdebutanten Sebastian Hiort af Ornäs.

Läs mer

Sebbe - premiär 12 mars

Många priser till Film i Väst vid festivalen i Berlin

[2010-02-22 11:35]

2010-års filmfestival i Berlin är den mest framgångsrika festivalen för Film i Väst sedan starten. Totalt fick Film i Västs samproduktioner fem utmärkelser.
-Detta är helt fantastiskt! Det har varit en helt osannolik framgångsrik berlinfestival. Våra samproduktioner tar hem flera stora priser, säger Tomas Eskilsson, VD vid Film i Väst.

Läs mer

Ruben Östlund vann Guldbjörn i Berlin för sin kortfilm Händelse vid bank

[2010-02-17 10:05]

Vid en ceremoni under tisdagskvällen mottog Ruben Östlund Guldbjörnen för kortfilmen Händelse vid bank. Berlins festivalgeneral Dieter Kosslick delade ut priset till Ruben Östlund och till producenten Marie Kjellsson.

Läs mer

 

Sex filmer i Berlin varav tre långfilmer i huvudtävlan

[2010-01-20 13:10]

-Fantastiskt att Film i Väst kan upprepa 2009 års stora framgång i Berlin med tre samproducerade filmer i huvudtävlan. Berlin är just nu den enda filmfestival som på allvar kan utmana Cannes om att vara störst, viktigast och bäst, säger Tomas Eskilsson, VD vid Film i Väst.

Läs mer

Film i Väst-produktioner knep nio Robert i Danmark

[2010-02-08 21:00] Uppdaterad

Hälften av långfilmspriserna gick till Film i Väst-produktioner vid Danmarks motsvarighet till Guldbaggegalan. Flest, sju stycken, bland annat Bästa film, Bästa manus gick till Antichrist.

-Ett lysande resultat som manifesterar vilket framgångsrikt Film i Väst år 2009 var.  Det är särskilt kul att Trier får bli lite profet i sitt eget land. Det har inte alltid varit så, säger Tomas Eskilsson, VD vid Film i Väst.

Läs mer

Höga betyg till Rookiefilmen Miss Kicki

[2010-02-05 08:40]

Bland annat DN, Svenska Dagbladet och Expressen ger filmen sitt gillande och flera drar paralleller till den hyllade filmen "Lost in translation".
Läs mer

Starke man blir ny komediserie i SVT

[2010-02-05 08:40]

Skånes näst tråkigaste kommun heter i fiktionens värld Svinarp och här huserar ett kommunalråd i kris som spelas av Anders Jansson i Starke man.

Läs mer

 

Nudisten och Tussilago prisade vid Startsladdengalan

[2010-02-01 15:25]

Vinnare av 2010 års Startsladden blev Nudisten av My Sandström. Priset Publikens val gick till två filmer: Tussilago av Jonas Odell och – Nudisten. Film i Väst är samproducent för båda filmerna.
Läs mer

The Red Chapel vann i Sundance

[2010-02-01 10:00]

Den danske regissören Mads Brügger vann med sin film The Red Chapel, som är en Film i Väst-samproduktion, World Cinema Jury Prize för bästa dokumentär vid den mycket prestigefulla filmfestivalen i Sundance, USA. Den vågade satiren The Red Chapel handlar om två nordkoreaner som bor i Danmark men som återvänder till Nordkorea för att sätta upp en show. Allt övervakas in i minsta detalj av partifunktionärer men inget går som planerat...


Läs merRed chapel - långfilmsdokumentär 2009.

Storslam vid Guldbaggegalan - tio baggar till Film i Västs samproduktioner

[2010-01-25 22:15]

Film i Västs samproduktioner fick tio Guldbaggar vid måndagskvällens Guldbaggegala. Dessutom gick det av tv-tittarna framröstade Biopublikens pris till en Film i Väst-produktion.

-Detta är ett fantastiskt resultat som visar hur dominerande Film i Väst varit under 2009, säger Tomas Eskilsson, VD vid Film i Väst.


Läs mer 

 
Fort för Snabba Cash nå toppen

[2010-01-18 15:05]

Snabba Cash är etta på biotoppen efter helgens kanonstart. Filmen har hyllats av kritikerna och har nått ett av de högsta genomsnittliga recensionsbetygen.

Läs mer 

 

Flickan fick Greta för bästa film 2009

[2010-01-15 13:35]

Det är Svenska Filmkritikerförbundet som för år 2009 belönar Fredrik Edfeldts Flickan med en Greta för bästa film.

Läs mer 

Starka recensioner för Snabba Cash

[2010-01-15 10:35]

Snabba Cash har premiär fredag 15 januari och har fallit recensenterna på läppen. Både Aftonbladet och Expressen ger filmen en fyra i betyg. Aftonbladets Karolina Fjellborg skriver:
"...Daniél Espinosa har gjort en trovärdig, välspelad, snygg, närgången och förvånansvärt spännande film, med en nerv och ett tempo som ofta saknas i svenska thrillers."
Läs mer


Sebbe, Händelser vid bank och Tussilago tävlar i Berlin

[2010-01-13 13:30]

Film i Västs samproduktion, Sebbe, av regissören Babak Najafi och produktionsbolaget Garagefilm är uttagen till tävlan vid filmfestivalen i Berlin. Filmen kommer tävla i sektionen Generation 14plus. Sebbe deltar även i tävlan vid Göteborgs filmfestival.

-Babak Najafi och Garagefilm har gjort en stark och gripande film och det är extra roligt när en debutant tar plats i en A-filmfestival, säger Jessica Ask, ansvarig för svensk långfilm vid Film i Väst.

Läs mer

Film i Väst öppnar och avslutar GIFF

[2010-01-08 12:30]

The Extaordinary Ordinary Life of José González öppnar Göteborg International Film Festival och Jonas Odells Tussilago är förfilm. Estniska The Temptations of St Tony avslutar årets festival.

Läs mer

Fullständig dominans för Film i Väst vid årets Guldbaggenominering

[2010-01-08 11:30]

Film i Västs samproduktioner har fått 73 procent, eller 24 av totalt 33 nomineringar till Guldbaggen och är garanterade sex guldbaggar. Det står klart efter förmiddagens tillkännagörande av årets Guldbaggekandidater.

Film i Väst dominerar helt kategorierna Bästa film, Bästa regi, Bästa kvinnliga biroll, Bästa manliga biroll, Bästa manus och Bästa foto.

Läs mer

De tävlar om humorserie i SVT

[2009-12-18 10:10]

Starke man, Sandras Comeback och Min syster och jag är titlarna på pilotavsnitten som tittarna och en jury ska välja mellan. På rollistan finns stora delar av den svenska humoreliten.

Läs mer

Två Film i Väst-dokumentärer tävlar i Göteborg 

[2009-12-18 09:10]

Tussilago av Jonas Odell och Nudisten av My Sandström tävlar i kategorin Startsladden vid Göteborg Filmfestival. Filmen är en animerad dokumentär i kortfilmsformat gjord med sk rotoscopeteknik. Nudisten är en naken-dokumentär.

Läs mer


Cornelis Vreeswijk-film spelas in hos Film i Väst

[2009-12-17 11:20]

Film i Väst går in som samproducent i filmen om Cornelis Vreeswijk. Norske Hans-Erik Dyvik Husby,alias Hank von Hell, gör rollen som Cornelis Vreeswijk. Filmens arbetstitel är MEDBORGARE, GODAFTON.

Läs mer

Massor av nomineringar för Film i Västs samproduktioner till danska Guldbaggen

[2009-12-14 13:00]

25 nomineringar för Film i Västs danska samproduktioner blev facit när nomineringarna till Robert Festen - den danska motsvarigheten till Guldbaggegalan - offentliggjordes.

Läs mer

Antichrist belönad vid European Film Award för bästa foto

[2009-12-14 11:30]

Antichristfotografen Anthony Dod Mantle har tidigare belönats med en Oscar för bästa foto för filmen Slumdog Millionaire.

Läs mer

Rookiefilmen Behandlingen får bra betyg av recensenter

[2009-12-07 11:30]

Expressen, Sydsvenska Dagbladet och Svenska Dagbladet ger filmen en fyra i betyg och Johan Jonassons långfilmsdebut lovar gott inför framtiden enligt flera recensenter.

Läs mer

Internationell samproduktion till Sundance

[2009-12-04 14:40]

Filmen The Tempation of St Tony av Veiko Ounpuu, har tagits ut för tävlan i hög-prestigefestivalen i Sundance, USA.

Läs mer

Trailer för Snabba Cash - premiär 15 januari 2010

Metropia imponerar på recensenter

[2009-11-27 12:30]

Mästerskapet sitter helt och hållet i stilen, animationen som – med utgångspunkt i fotomontage – arbetats fram under sex år håller högsta klass och säger mer än alla ord, skriver Expressen, som ger filmen fyra av fem getingar i betyg.

Läs mer

Jan Troell filmar i Trollhättan – ny prestigefilm till Film i Väst

[2009-11-24 10:30]

Domen över död man är titeln på Jan Troells nya film. Produktionsbolaget Filmlance fortsätter sitt samarbete med Film i Väst och kommer spela in i Trollhättan och Västra Götaland.

Läs mer

Sex nomineringar för Film i Väst i European Film Award

[2009-11-13 10:30]

Män som hatar kvinnor har nu setts av över 7 300 000 biobesökare i Europa och filmen är nu nominerad till Publikens pris vid European Film Award. Dessutom är Noomi Rapace nominerad för bästa kvinnliga huvudroll och Jakob Groth för bästa musik.

Lars von Trier är nominerad för bästa regi för sin film Antichrist. Charlotte Gainsbourg är nominerad för bästa kvinnliga huvudroll och i samma film är Anthony Dod Mantle nominerad för bästa foto.
Läs merFares pappa ger namn åt Farsan med premiär den 12 februari

[2009-11-12 14:00]

-Farsan (Jan Fares) är en färgstark person och en grym skådespelare. Jag har alltid velat göra en film med honom i huvudrollen, säger Josef Fares med anledning av att filmen nu fått sitt namn.
Läs mer


 Två dokumentärer i ledande festivaler

[2009-11-04 09:00]

Film i Väst samproduktion, dokumentärfilmen Jag vill inte leva detta livet, av Bo Harringer & Renzo Aneröd, har blivit inbjuden till IDFA, i Amsterdam. Och Icy Riders av Bengt Löfgren belönades vid världens största sportfilmsfestival, FICTS i Milano.

Läs mer

Sista Rookiefilmen utvald - Apflickorna av Lisa Aschan

[2009-10-29 14:00]

-Lisa Aschan har i flera kortfilmer visat upp en mycket personlig ton, ett starkt bildspråk, en hög konstnärlig ambition och ett stort mod. Apflickorna liknar inget jag sett på svensk duk, säger Andrea Östlund, Rookiesatsningens filmkonsulent.

Läs mer

Apan i topp - hyllad av recensenterna
[2009-10-23 09:50]

Premiäraktuella Jesper Ganslandt-filmen Apan väcker recensenternas gillande. Toppbetyg i DN, GP och Svenska Dagbladet. Och redan tidigare har ju filmen blivit mycket uppmärksammad och omtalad. Filmen har deltagit i tävlan i både filmfestivalen i Venedig och Toronto.

Läs mer

Nordiska rådets filmpris till Lars von Trier
[2009-10-21 15:20]

Film i Väst är samproducent för Lars von Triers film Antichrist som belönades med en Guldpalm vid filmfestivlen i Cannes då Charlotte Gainsbourg vann priset för bästa kvinnliga huvudroll. Nu har filmen belönats med ännu ett stort pris.

Läs mer

Lysande recensioner för Bröllopsfotografen
[2009-10-16 11:20]

Ulf Malmros rykande färska film, Bröllopsfotografen har fått ett mycket bra mottagande. "höstens måste-se-film, en dramakomedi med en underbar blandning av humor och allvar" skriver Aftonbladet som ger filmen fyra plus i betyg.

Läs mer

Bröllopsfotografen - premiär 16 oktober.

Änglagård, Simon och ekarna, Vem och Östra station

[2009-10-15 17:20]

Film i Väst beslutade vid produktionsmöte denna vecka att gå in som samproducent i Colin Nutleys Änglagård - tredje gången gillt, Simon och ekarna och en lång rad ytterligare svenska och internationalla samproduktioner.

Läs mer


Filmavtalet förlängs till och med 2012

[2009-10-13 11:40]

-Vi välkomnar en öppen process och att man vill pröva olika alternativ. Men samtidigt är det beklagligt att inte utredningen kom längre i sitt arbete, säger Tomas Eskilsson, VD, vid Film i Väst.

I ett pressmeddelande från Kulturdepartementet säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth att hon är nöjd med att avtalet fått en förlängning. Hon menar att det är nödvändigt för att Sverige i framtiden ska få en fungerande filmpolitik.

Läs mer

 

Filmutredningen havererade - siktar på förlängt avtal

[2009-10-07 14:00]

-Detta är en väldigt konturlös utredning. Den saknar tydliga mål och riktning och det känns väldigt problematiskt att man inte hittat någon lösning på avtalsfrågan. Vi hade önskat oss ett offensivare förslag när det gäller visioner, mål och resurser, det saknas nästan helt, säger Tomas Eskilsson, VD vid Film i Väst.

Läs mer

Animationsprojekt under produktion i Trollhättan

[2009-10-05 12:00]

Animering av filmen AKStina Wirséns barnböcker i Vem?-serien får liv i animerade filmer och den planerade kidnappningen av Anna-Greta Leijon i filmen AK av Jonas Odell växer fram på skärmen hos animeringsföretaget Dockhus.

Läs mer här

 

 

 

Fisk och ett rött kapell fick priser i Reykjavik

[2009-10-05 12:00]

Två av Film i Västs samproduktioner belönades vid den Nordiska dokumentärfilmfestivalen i Reykjavik. Red chapel av danske Mads Brügger belönades för bästa nordiska dokumentär. Fish av Åsa Johanisson belönades med Canal + award.

Läs mer här

Prinsessa, Broderskap och Metropia i prestige-festivaler

[2009-09-25 11:00]

Rom och Warsawa är de senaste filmfestivalerna som uppmärksammar Film i Väst-samproduktioner.

Läs mer

Metropia och Rookiefilmen Miss Kicki till filmfestivalen i Pusan, Taiwan

[2009-09-24 15:40]

Filmen kommer tävla i den nya kategorin för debutanter Flash Forward.
-Jag är förstås oerhört glad att filmen tävlar i Pusan och är säker på att detta bara är början på Håkon Lius internationella karriär, säger Andrea Östlund, Rookiefilmkonsulent vid Film i Väst.

Metropia fortsätter att uppmärksammas vid prestigefestivaler. 

Läs mer

Stark öppning för Flickan som lekte med elden

[2009-09-22 09:40]

Totalt sågs filmen av 473 977 besökare i Sverige, Danmark, Norge och Finland sammantaget under premiärhelgen.
Läs mer

Erik HemmendorfDe ofrivilliga Sveriges bidrag till Oscarsgalan
[2009-09-15 13:45]

Film i Västs samproduktion, De ofrivilliga, av regissören Ruben Östlund är utsedd som Sveriges bidrag för att tävla om en Oscar. Dessutom har Film i Väst fem filmer kvar i tävlan för kvalificering till tävlan i den europeiska motsvarigheten till Oscar.

-Vi är stolta över att en gång ha ett svenskt Oscarsbidrag och ser fram emot vårt nya samarbete med Erik Hemmendorf och Ruben Östlund kring det nya filmprojektet, Play, säger Jessica Ask, ansvarig för svensk långfilm vid Film i Väst.

Eri Hemmendorf är producent för De ofrivilliga.
Läs mer

 

Metropia belönad vid Venedigs filmfestival
[2009-09-14 09:00]

Den animerade framtidsskildringen med bland annat röster av Vincent Gallo och Stellan Skarsgård tog hem "The future Film Digital Award" vid filmfestivalen i Venedig.

Läs mer


Prinsessa

Fina betyg för premiäraktuella Prinsessa
[2009-09-11 09:30]

Prinsessa av Teresa Fabik har fått mycket fina recensioner av landets tidningar. Filmen om Maja som har skådespelardrömmar men inte riktigt passar in i filmstjärnemallen väcker recensenternas gillande. Aftonbladet och Dagens Nyheter ger filmen fyra i betyg av fem möjliga.

Läs mer

Under inspelning banner

Inspelningen av den romantiska komedin Fyra år till är nu igång. Tova Magnussson både regisserar och spelar en av huvudkaraktärerna. Björn Kjellman och Eric Ericson gör de två andra bärande rollerna. De är toppolitiker på var sin sida blockgränsen och träffas av en slump i maktens korridorer. Efter  mötet blir livet inte riktigt vad det en gång varit...

Läs mer

Fyra år till - inspelningsstart för ny romantisk komedi

[2009-09-10 16:00]

Fyra år till

Björn Kjellman och Eric Ericson under inspelning av den romantiska komedin Fyra år till.

Under inspelning banner

Carin Mannheimers manus på Viveca Lärns två nya böcker blir fyra entimmesavsnitt av Saltön. Lena Koppel reigisserar och kan nästan inte få nog av inspelningsscenerierna.

-Saltön går rakt in i blodomloppet, säger regissören som också avslöjar att hon kallas för ångvälten. 

Vi hälsade på när man redan spelat in under femtio dagar.

Läs mer

Saltön - nya avsnitt av publiksuccén

[2009-08-31 15:00]

Den älskade

Lena Koppel resonerar kring en tagning med fotografen Kjell S Koppel.

Apan och Metropia vid filmfestivalen i Venedig 
[2009-08-31 14:00]

Både Jesper Ganslandts Apan och den animerade framtidsskildringen Metropia visas vid filmfestivalen i Venedig. Metropia inleder kritikerveckan och Apan tävlar i Giornate degli Autori - Venice Days.

Apan och Metropia


 

Under inspelning banner

Ett fullt konserthus med festklädda besökare, Göteborgssymfonikerna – en av världens bästa symfoniorkestrar - och kören Pro Musica. Lägg därtill ett fullt filminspelningsteam och där har du inramningen och bakgrunden till ett par av inspelningsdagarna för Lisa Langseths debutlångfilm. Addera sen på ett psykologiskt drama med mycket duktiga skådespelare och du har en trolig succé.

Läs mer

Till det som är vackert i Göteborgs konserthus

[2009-08-31 13:00]

Samuel Fröler

Samuel Fröler spelar dirigenten Adam i Lisa Langseths första långfilm, Till det som är vackert, som spelas in i Göteborg.

Lysande recensioner för Man tänker sitt 
[2009-08-28 16:40]

Från männen bakom succédebuten Farväl Falkenberg kommer nu långfilmen Man tänker sitt som får toppbetyg bland recensenterna. Produktionsbolaget Fasad har producerat och Film i Väst är samproducent. Filmen har premiär fredag 28 augusti.

Läs mer

Fler nyheter